Motto: Miley Stewart měla to nejlepší z obou světů, ale teď si musí vybrat jen jeden...

Míley Cyrus - Životopis

14. června 2009 v 21:47 | Adélka a Verča |  Miley Cyrus

Povolání:
Herečka, Zpěvačka, Textařka

Věk: 16

Datum narození: 23.11.1992

Místo narození: Franklin, Tennessee, USA

Znamení: Střelec

Výška: 164

Životopis:

Miley Ray Cyrus, rodným jménem Destiny Hope Cyrus, je americká herečka, zpěvačka a textařka. Známá je především díky své roli Miley Stewart alias Hannah Montana v americkém televizním pořadu Hannah Montana, který vysílá televize Disney Channel. U nás ho můžeme vidět na TV programu JETIX.

Miley Cyrus se narodila v Nashville ve státě Tennessee a je dcerou Leticie Tish a country zpěváka Billyho Ray Cyruse. Má dva nevlastní bratry - Christophera Codyho a Trace Cyruse, dále má nevlastní sestru Brandi, mladšího bratra Braisona a mladší sestru Noah, která je také herečkou. Navštěvovala střední školu Heritage Middle School a byla zde roztleskávačkou. Vyrůstala na farmě svých rodičů kousek od Nashville.

O herectví se Miley Cyrus začala zajímat ve svých 9-ti letech, kdy se svojí rodinou dočasně bydleli v Torontu v Kanadě. Na televizních obrazovkách se poprvé objevila v televizním seriálu jejího otce zvaném "Doc", kde hrála dívku Kylie. V roce 2003 si zahrála v úspěšném filmu Big Fish (Velká Ryba) od Tima Burtona. Největší zlom její kariéry nastal, když vyhrála casting na hlavní postavu v sitcomu Hannah Montana. Podle viceprezidenta Disney Garyho Marshe, byla Miley Cyrus do role obsazena díky své energické povaze.

24. října 2006 vydalo Walt Disney Records první soundtrack k pořadu Hannah Montana. Tento soundtrack obsahoval 8 songů, které v pořadu zazpívala Miley Cyrus v roli Hannah Montany. 26. Června 2007, přesně 8 měsíců po vydání prvního soundtracku, vydává Miley Cyrus dvojalbum nazvané "Hannah Montana 2: Meet Miley Cyrus". První CD sloužilo jako soundtrack k seriálu Hannah Montana a druhé bylo jejím debutním sólovým albem. Sama si napsala 8 z 10 písniček na tomto albu. Song "See You Again" se stal její první písničkou, která se umístila v top 10 v hitparádě Billboard Hot 100.

O rok později vydává Miley Cyrus své druhé album Breakout. Tato deska je prvním albem Miley Cyrus, která nemá žádnou spojitost se sitcomem Hannah Montana. Singl "7 Things" se stal jejím nejúspěšnějším hitparádovým singlem. 18. Října 2007 se vydala na tour jako Hannah Montana. Tour odstartovala v St. Louis, Missouri a kvůli obrovskému zájmu byla prodloužena až do 31. Ledna 2008. Počet vystoupení tak dosáhl neuvěřitelného čísla 69. 14. Září 2008 vystoupila s několika ostatními umělci v Gibson Amphitheatre, Universal City, Kalifornie na benefičním koncertu, jehož výtěžek šel na výzkum rakoviny.

Podle časopisu Parade a US Weekly si Miley Cyrus vydělala v roce 2007 krásných 18,2 milionů.

V rozhovoru pro noviny USA Today uvedla, že víra v Boha je hlavní věc a že právě díky bohu pracuje v Hollywoodu. V rozhovoru pro časopis Parade dodala, že se svojí rodinou chodí pravidelně do kostela.

V červnu 2009 se konečně u nás v kinech objeví film "Hannah Montana ve filmu". Miley bude muset udělat životní rozhodnutí a určitě se i zasmějete. Je to zas něco nového a v Americe to má veliký úspěch.

Miley byla už i v Bílém domě na přání Obamových dcer.

Filmografie:

2010 -The Last Song
2009 -Hannah Montana: Ve filmu (Hannah Montana: The Movie) role:: Hannah Montana / Miley Stewart
2008 -Hannah Montana: One in a Million role:: Hannah Montana / Miley Stewart
2007 -Hannah Montana: Živě z Londýna (Hannah Montana: Live in London) role:: Hannah Montana
2007 -Muzikál ze střední 2 (High School Musical 2) role:: Girl at Pool
2006 -Hannah Montana role:: Hannah Montana / ...
2003 -Velká ryba (Big Fish) role:: Ruthie - Age 8

Diskografie:

Diskografie

Album
2009
2009
- Hannah Montana: The Movie Soundtrack
2008
- Breakout
2007
- Hannah Montana 2: Meet Miley Cyrus
2006
- Hannah Montana
Live
2009
- Hannah Montana LIVE IN LONDON
2008
- Hannah Montana/Miley Cyrus Best Of Both Worlds Concert
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama